Datanet Systems

Datanet » Clienți și referințe » Studiu de caz – modernizarea rețelei Orange România

ORANGE ROMÂNIA COLABOREAZĂ CU DATANET SYSTEMS PENTRU MODERNIZAREA REȚELEI

STUDIU DE CAZ ORANGE ROMÂNIA

Pentru a îmbunătăți reziliența geografică și performanța rețelei, Orange România a optat pentru modernizarea rețelei cu suportul Datanet Systems, parte din grupul slovac Soitron Group, prin implementarea unei arhitecturi de tip IP Fabric (tehnologie de tunelare a traficului de date pentru transport printr-o rețea IP), dezvoltată pe tehnologiile standard VXLAN și EVPN. Finalizat în doar trei luni, proiectul a generat rapid creșterea eficienței operaționale și a vitezei de reacție în operarea și managementul rețelei.

"Datanet Systems a livrat foarte bine încă din fazele incipiente ale proiectului, comunicând cu echipa tehnică a Orange România la fiecare pas, ceea ce ne-a permis să personalizăm și rafinăm cât mai mult soluția pe care am implementat-o. Designul actual al soluției a fost realizat în urma mai multor iterații tehnice și schimbări pe care Datanet le-a tratat cu maximă seriozitate și profesionalism. Rețeaua Orange România integrează numeroase soluții personalizate, cu un nivel de complexitate crescut, iar profesionalismul, cunoștințele tehnice și experiența acumulate de specialiștii Datanet au fost de un mare ajutor în cadrul acestui proiect.“ Horia Gunica, IP Network Architect Orange România.“

Horia Gunica, IP Network Architect Orange România

"Consider că expertiza Datanet din punct de vedere tehnologic, cuplată cu o colaborare extraordinară cu echipa de IP Engineering a Orange, au asigurat customizarea avansată a unei soluții fiabile open-standard bazata pe EVPN VXLAN și implementarea acesteia în condiții de producție deosebit de complexe.“

Costin Deac, Service Provider Team Leader Datanet Systems

"Beneficiile obținute prin implementarea și operarea arhitecturii VXLAN EVPN Multi-site se regăsesc pe mai multe paliere. Totuși, impactul cel mai mare la nivelul Departamentului de Network Operations al Orange România a fost generat de adoptarea tehnologiilor de automatizare. Astfel, cu ajutorul capabilităților de programabilitate ale noii rețele, am reușit să simplificăm și automatizăm operațiunile, obținând creșterea eficienței operaționale și a vitezei de reacție în operarea și managementul rețelei.“

Horia Gunica, IP Network Architect Orange România

BENEFICII CHEIE

CREȘTEREA NIVELULUI DE GEO-REZILIENȚĂ
ÎMBUNĂTĂȚIREA SECURITĂȚII CLIENTULUI FINAL
ÎMBUNĂTĂȚIREA VITEZEI DE REACȚIE
LIMITAREA PERTURBAȚIILOR RESIMȚITE DE CLIENTUL FINAL
CREȘTEREA NIVELULUI DE SCALABILITATE
ATINGEREA UNUI NIVEL SUPERIOR DE PROGRAMABILITATE A REȚELEI